Vervoer

Je kunt op verschillende manieren naar Antwerpen komen. Op deze vervoerspagina vertellen we je wat meer informatie zodat het allemaal wat makkelijker is om de stad te kunnen bereiken. Iedereen heeft zijn eigen favoriet als het gaat over vervoer. Ik zelf raad altijd de trein aan, maar als er eventuele vertraging is dan is dat wat lastiger. Dan ben je met de auto een stuk mobieler, maar file heb je ook vaak richting de stad. Ga in ieder geval voorbereid op reis.

Auto

Antwerpen is goed te bereiken met de auto. Nadat je van de snelweg komt ben je eigenlijk vrij snel midden in het centrum. Midden in het centrum is het parkeertarief ongeveer 18 euro per dag. Net iets buiten het centrum is dit 3,50 euro per dag. En aan de schelde is het parkeren gratis. Dan moet je ongeveer 10 minuutjes lopen voordat je midden in het centrum bent.

Parkeren in Antwerpen

Waar kun je het beste je auto parkeren? En op welke plekken kun je gratis of goedkoper parkeren? Klik op de link voor meer informatie over het parkeren. Je krijgt hier een lijst te zien met alle parkeergarages in Antwerpen. Ook alle details per parking staan hier beschreven.

Meer informatie over het parkeren

Trein

De trein is handig en makkelijk en je hebt geen last van file. Als je vanuit Roosendaal naar Antwerpen wilt dan moet je alleen nog een extra ticket kopen voor het stukje dat je in België rijdt. Deze ticket kun je het beste online bestellen via www.nsinternationaal.nl

De retour ticket kost voor een volwassene € 5,40.
Ben je vergeten een kaartje te kopen, dit is geen ramp want in de trein kun je altijd een kaartje terplekke kopen. Als er dan een controleur komt dan moet je gewoon even aangeven dat je graag een ticket wilt kopen. Dit is wel iets duurder uiteraard.

Er zijn twee treinen die naar Antwerpen rijden vanaf Roosendaal. Dit is de ICE sneltrein en de stoptrein.
De stoptrein is een ouderwetse trein die er ietsje langer over doet.

Meer informatie over het Centraal Station

Fiets

In Antwerpen kun je fietsen huren voor een dag. Dit zijn de Velo fietsen. Dit is een makkelijk en handig systeem. Voor een dagpas betaal je € 3,80 en voor een weekpas € 9,00. De prijs is dus ook aantrekkelijk en je hoeft niet de hele dag te lopen om alles te kunnen zien. De betaling gaat enkel met een creditcard. Ga naar de website https://www.velo-antwerpen.be/nl

En klik op inschrijven op de home pagina voor een dag of week pas. Daarna kun je al je gegevens in vullen en een code instellen die je voor je fiets wilt hebben. Het is ook handig om de app te downloaden dan kun je op elk moment zien waar je je fiets kunt stallen of een nieuwe kunt pakken.

Segway

Je kunt Antwerpen ook ontdekken tijdens een Segway tocht. Samen met een gids krijg je dan een rondleiding door het centrum zonder dat je stukken hoeft te lopen.

http://www.segwayantwerpen.be/

Je kunt een tocht van 2 uur doen vanaf € 59,00 per persoon.
Ben je geinteresseerd en wil je je inschrijven voor een Segway tocht? Neem dan contact op met Segway Antwerpen.

Segway Antwerpen
Grote Markt 27
2000 Antwerpen
Tel +32 3 808 31 77

Bus

Voor alle informatie over de bussen die rond rijden in de stad kun je terecht bij De Lijn.
www.delijn.be/nl/

Tram

Voor alle informatie over de trams die rond rijden kun je ook terecht bij De Lijn.
www.delijn.be/nl/

Taxi

De plek waar altijd taxi’s staan is bij het Centraal Station van Antwerpen. Ben je ergens anders? Dan kun je altijd bellen naar één van deze taxi bedrijven.

Antwerp Tax: +32 (0) 3 238 38 38
Stad Taxi: +32 (0)3 233 37 37
DTM Taxi Antwerpen: +32 (0)3 366 66 66