Uitgaan

Antwerpen staat bekend om de vele uitgaansgelegenheden. Niet alleen de populaire clubs zijn hier te vinden, maar ook prachtige bioscopen, gezellige kroegen en het bijzondere theater.

Café & Bar:
Ben je op zoek naar een gezellig café of een hippe bar? Geen zorgen dat je die niet gaat vinden want er zijn er maarliefst 2000 te vinden in Antwerpen. Hieronder noem ik een aantal cafés en bars waar je zeker eens een pintje of een lekkere cocktail moet gaan drinken.

Café Den Engel: Dichtbij het stadhuis van Antwerpen is dit bruine café gevestigd. Het café is er al sinds 1903. Dus een lekkere pint kunnen ze hier zeker tappen.

Adres:
Grote Markt 3
2000 Antwerpen


Dogma Cocktailbar: Laat een lekkere cocktail voor je klaarmaken in deze hippe cocktailbar. Je kunt hier terecht van woensdag tot en met zondag vanaf 17.00 uur.

Adres:
Wijngaardstraat 5
2000 Antwerpen


Clubs: Er vele bekende clubs in Antwerpen te vinden. Hieronder zijn er een aantal te vinden waar je zeker eens moet zijn geweest.

Red & Blue is één van de grootste gay discotheken van Europa. Elke zaterdag is deze club enkel voor mannen toegestaan. Op donderdag is er toegang voor iedereen. De entree prijs is € 10,00.

Adres:
Lange Schipperskapelstraat 11-13
2000 Antwerpen


Café Local: The place to be in het Antwerpse Zuid. Wil je weer eens een avond helemaal uit je dak gaan? Breng dan een bezoek aan Café Local.

Adres:
Waalse Kaai 25
2000 Antwerpen


Café D’ Anvers: Dit is één van de meest populaire clubs van Antwerpen met een gratis toegang op donderdag. De club staat bekend als house club en is gelegen in de rosse buurt van Antwerpen. Dit is de juiste plek voor het uitgaan in Antwerpen.

Adres:
Café D’anvers
Verversrui 15
2000 Antwerpen


Petrol Club: Elke vrijdag en zaterdag worden hier live concerten gegeven en komen er ook dj’s langs. Alle stylen muziek zijn hier te vinden. Van Dupstep tot Rock en Pop.

Adres:
d’Herbouvillekaai 25
2020 Antwerpen Zuid


Club Baroque: gelegen naast het MAS. Kom hier de perfecte avond beleven met je vrienden! De toegang op donderdag avond is gratis.

Adres:
Club Baroque
Godefriduskaai 14-1
2000 Antwerpen


Magic: Deze club is gelegen in het Ramada Plaza hotel in Antwerpen. Ontdek de magie van de jaren 80 in deze club en laat je heupen swingen!

Adres:
Ramada Plaza
Desguinlei 94
2018 Antwerpen


Voorheen Noxx is nu Ikon: Net iets buiten het centrum in de buurt van Kinepolis (bioscoop) is deze uitgaansgelegenheid te vinden. Ben jij een party animal? Kom dan zeker langs bij Ikon!

Adres:
Kotterstraat
2030 Antwerpen


Bioscoop: Ook een filmpje pakken zorgt voor vermaak. Dit zijn de twee bekendste bioscopen in Antwerpen.

UGC Cinema: Midden in het centrum dicht bij het stadion is deze bioscoop te vinden.
Als je uit het station komt loop je rechtdoor en voordat je de weg oversteekt bij de stoplichten zit de bioscoop aan de rechterkant.

Adres:
Van Ertbornstraat 17
2018 Antwerpen


Kinepolis Antwerpen: De grootste bioscoop van Antwerpen met maarliefst 30 zalen. De bus en de tram hebben een halte bij de bioscoop. Ben je een student? Vergeet je pas dan niet mee te nemen.

Adres:
Groenendaallaan 394


Theater: Ben je gek van musicals of concerten? Dan is Antwerpen de stad om dit te beleven!

Stadsschouwburg Antwerpen: Voor de meest bijzondere musicals en artiesten moet je naar de stadsschouwburg. Soms zijn er nog kaartjes te koop aan de kassa. Maar weet je van te voren al dat je een voorstelling wilt bezoeken zorg dan dat je al een kaartje hebt.

Adres:
Stadsschouwburg Antwerpen
Theaterplein 1
2000 Antwerpen


Antwerps Sportpaleis: Voor de concerten met de meest bekende artiesten moet je naar het Sportpaleis. Denk aan een concert van Madonna, Night of the Proms en Celine Dion.

Adres:
Schijnpoortweg 119
2170 Merksem