Bezienswaardigheden

Antwerpen staat bekend om haar vele bezienswaardigheden. Kom snel een kijkje nemen!

Centraal Station

Het Centraal Station in Antwerpen is een plek die je gezien moet hebben! Van buiten is het een oud station om te zien, maar als je binnen een kijkje neemt snap je waarom dit een aanrader is. Er zijn 3 verdiepingen met in totaal 24 perrons. Alle bezienswaardigheden zijn goed te bereiken vanaf het station. Te voet, per Velo fiets, bus, metro of taxi er zijn genoeg mogelijkheden.

Meer informatie over het Centraal Station

MAS Museum aan de Stroom

Het MAS: Museum aan de Stroom is het grootste museum van Antwerpen met dak panorama. Het museum is een verzameling van bijzondere verhalen wat regelmatig wisselt van thema’s. Wil je alleen van het uitzicht genieten dan mag je gewoon naar binnen lopen en de roltrappen volgen naar boven. Van april tot en met oktober is het MAS tot 24.00 uur open, behalve op maandag.

Meer informatie over het MAS

Zoo Antwerpen

De ZOO Antwerpen is zeker een bezoek waard. Omdat het geen normale dierentuin is zoals wij die in Nederland kennen. De 19de eeuwen ouden monumentale gebouwen maken het zo bijzonder en natuurlijk onze exotische dieren. De Zoo is gelegen naast het Centraal station van Antwerpen en dagelijks geopend vanaf 10.00 tot 18.00 uur.

Meer informatie over Zoo Antwerpen

De Shopping Stadsfeestzaal

De shopping stadsfeestzaal is een overdekt winkelcentrum wat er bijzonder mooi uit ziet. Alles is gerenoveerd en dat is goed te zien. In het gebouw zitten meerdere winkels gevestigd. Dit zijn onder andere Habitat, Urban Outfitters, Women ‘secret, Twice as Nice, Sacha, Tommy Hilfiger, Menatwork, Blokker, Casa, Zest en nog veel meer. Kom het zelf eens bekijken. De zaal is open van maandag tot en met zaterdag van 10.00 – 18.30 uur. Delhaize van maandag tot en met zaterdag van 08.00 – 20.00 uur.

Meer informatie over De Stadsfeestzaal

De Schelde

De Schelde is een rivier die langs Vlaanderen, Gent en Antwerpen stroomt en uitkomt bij de Noordzee. Het is een mooie plek om eens gezien te hebben. En er zijn altijd mensen, of het nou sneeuwt, regent of de zon schijnt. Iedereen wil even rustig genieten van het uitzicht. Als het lekker weer is dan raad ik je

Meer informatie over De Schelde

 

De Grote Markt

De Grote Markt is gelegen in het historisch centrum van Antwerpen. Hier zijn veel gezellige cafés te vinden. En je hebt uitzicht op het stadhuis. In het midden van het plein is de bekende Brabo fontein te vinden. Het verhaal wat erachter zit gaat over een reus die de hand van een onwillige tol betaler afhakte en deze in de schelde gooide. De reus werd gedood door Brabo. Hij hakte vervolgens zijn eigen hand eraf. Je ziet ook bij het beeld dat hij een hand vast heeft. Dit Antwerpse handje word vaak bij de koffie geserveerd. Omdat dit het koekje van de stad is.

Meer informatie over de Grote Markt

 

De Groenplaats

De Groenplaats is een bekend plein waar je lekker op een bankje alles kunt bekijken van wat er om je heen gebeurd. Er zijn veel horeca gelegenheden te vinden. Ook staat er altijd een bloemenkraam die ene groot aanbod heeft voor een aantrekkelijke prijs. Er worden veel activiteiten georganiseerd zoals foodtruck evenementen of rommelmarkten. Maar ook het bekende bierevenement het Bollekesfeest.

Meer informatie over de Groenplaats

 

De Voetgangerstunnel

De voetgangerstunnel of Sint-Annatunnel is een verbinding van Antwerpen naar de overkant van de Schelde, de Linkeroever. Er is 2 jaar lang aan gewerkt om deze tunnel te kunnen maken. Sinds 1933 is de tunnel al in gebruik. Je gaat met 2 houten roltrappen onder de grond. Alleen dat is al bijzonder om even te doen. De hele tunnel hoef je niet perse door te lopen want aan de overkant is niet veel bijzonders te zien. Maar als je langer dan een weekend in Antwerpen bent dan is het natuurlijk leuk om eens gedaan te hebben.

Meer informatie over De Voetgangerstunnel